Utskriven 2022-01-24 12:38:12

SR och SVT vill vara makten till lags

Av RUNE LANESTRAND

Eva Hamilton SVTNär jag hör den nygamla debatten om Public Service kommer det lite fria tankar. Och när man ser det enormt stora Radio och TV-huset på Gärdet undrar man vad alla gör. Vilket enormt vuxendagis. Det kommer ju så lite ut i apparaterna av program med hög kvalité. Är det inte mest fråga om en värmestuga för släktingar och vänner till de som redan finns i huset. Studerar man efternamn så tycks mycket gå i arv bland statstjänstemännen på SR och SVT vars program till förvillelse blir allt mer lika de kommersiella kanalerna. Massor med ren skit, såpor och mobbarprogram.
    Vilket resursslöseri med två nyhetskanaler, Rapport och Aktuellt, då de i stort sett har samma innehåll, Stockholm-centrerat och samma konstiga prioriteringar om vad som är viktigt att sända.
    Min personliga erfarenhet är att SR och SVT alltid har sneglat mot regeringen och velat vara sin politiskt sammansatta styrelse till lags. Det har varit den överordnade idéologin.
    En av de stora rövslickarna Figge (Erik Fichteius) kommer ju snart med sin devota hyllning till den självgode och uppblåste Göran Persson. Meningen var troligen att programmet skulle sänts före valet men nerverna på kanalchefen höll inte för detta. Skandalen skulle bli för stor. Och dessutom var han rädd om sitt skinn. Han skulle tvingas gå om det ändå blev maktskifte.Publicerad på www.fib.se 2007-02-03

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.