Utskriven 2022-01-25 12:46:36

Grattis Fredrik!

Av KNUT LINDELÖF

Vem är huvudperson i detta spektakel? Inte är det det arbetande (inklusive alla som hålls utanför lönearbete) svenska folket med rätt att styra genom att välja ombud till en beslutande församling. Nej det verkar mer och mer bli som schlagerfestivalen. 
    Nu är spektaklet i alla fall över för den här gången. Jag nyttjade min medborgerliga rätt bara en dryg timme innan det var för sent. Det blev ett motvilligt val på det minst  motbjudande. 
    Regeringsskifte blev det. Persson kan dra sig tillbaka till sin herrgård som han önskat sig. Nu kan han grogga ifred med Rosengren och njuta en god flaska vin från Systemet och ta en dans med Anitra.
- Grattis Fredrik, nu kan du få bli partiledare för vårt arbetarparti också! Arbetarpartiet vann i alla fall! Valets toppstjärnor är säkert lika glada.  
    Tacka för att arbetarrörelsen gjorde sitt sämsta val i mannaminne med en socialt helt desorienterad ledare. För oss andra gäller nu att kavla upp ärmarna. Mycket blir klarare i politiken. Högerpolitik kommer från nu att föras av borgerliga partier och inte främst av arbetarrörelsen. Reinfeldt blir en bättre moderat statsminister än Bo Lundgren skulle varit, bättre än Bildt också. Möjligen blir det fler jobb och mindre byråkrati runt arbetsmarknaden. Men skolan kommer inte att bli bättre och om utrikespolitiken kommer det att bli strid på gator och torg. Det ser jag fram mot.Publicerad på www.fib.se 2006-10-19

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.