Utskriven 2021-12-02 16:37:09

1 maj en framgång för FiB/Kulturfront 

Av DAN KOTKA

Stockholm Vi var 7 fibbare som gick ut 1 maj med tidningen. Vi började på Medborgarplatsen där V hade möte.
    Mycket hög musik som i ett discotek tog dock bort en del av nöjet. Varför V har valt en sån högljuddhet är inte känt men möjligen spelar ungdomligheten in. Ungdomar är som känt van med hög musik som spelas rätt in i örat med okänt resultat på sikt för hörseln.
    Nåväl efter en timma gick tåget mot Kungsträdgården där huvudtalarna Lasse Ohly och ungdomsförbundets ordförande höll fina tal. Tyvärr brukar V förhandla bort mycket av det fina i kontakten med sossarna och talen brukar just bli tal utan förankring i vår nyliberala praktik. 
    Innalles sålde vi 60 tidningar. För tre år sen sålde vi nära 100 tidningar 1 maj. Varför så mycket mindre idag är vi inte klara över och behöver funderas över. Kanske är det konkurrensen från bl.a Nätet som inverkar.
    Många tycker ändå att FiB blivit mycket bättre tidning och säger högt att vi "behövs". Däri ligger framgången att få bekräftelse på ett stort slit från redaktören Jonas Eklöf och till redaktionen knutna redaktionskommitté. Vi behöver höra att vi är lite duktiga, kanske är det förspelet till en upplageökning.
    Lasse Werner, Olof Buckard, Jannica Fahlander (Handelsombudskvinna) var några "kändisar" som köpte.
    Vi som var ute och sålde var; Ewa Wernlid, Eva Myrdal, Hashim Al´Malkai, Claes Engelbrandt, Hasse Söderling, Lars-Ivar Juntti och jag.Publicerad på www.fib.se 2006-05-01

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.