Utskriven 2021-12-02 15:58:07

Lätt som en plätt i Umeå

Av CAMILLA INGMAN-FULTON

En fullkomligt perfekt dag var det på 1:a maj i Umeå. Solen sken från en blåklar himmel och det var lagom varmt (typ 10 grader). 

Vi sålde 39 tidningar (10 av senaste numret och resten äldre nummer som vi haft kvar sen tidigare, vår normala försäljning under senaste året har det ju minst sagt varit si och så med). Det var både trevligt och mycket roligt att gå runt och kränga FiB. He' gick ju lätt som en plätt! 

Bokhandlaren i vår avdelning sålde ytterligare några ex, privat, vet inte hur många. Det var i samband med Vänsterpartiets torgmöte och Enad Vänsters demonstrationssamling och torgmöte vi sålde tidningarna. (Till nästa 1:a maj ska vi ta hem fler tidningar) 

Demonstrationstågens storlek det här året såg ut ungefär som förra året. 

Enad Vänster: 400 personer.
Vänsterpartiet: 300 personer.
Socialdemokraterna: 250 personer.

SVT:s lokalnyheter sa i sin rapportering vad det beräknade antalet deltagare i de två första tågen var. Men när det kom till sossarnas tur, så sa de ingenting om antal, utan istället sa de att de hade det LÄNGSTA tåget. Patetiskt! Av SVT alltså. Anledningen till att det tåget är längst är att det är flera kilometer mellan varje rad! Okej, liten överdrift där. Men det är jäkligt glest. De håller hårt på gles-disciplinen!Publicerad på www.fib.se 2006-05-01

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.