Utskriven 2021-12-02 11:19:17

KD driver på segregationen 1 maj i Uppsala

Av KNUT LINDELÖF

KD-mobiliseringUppsala dominerades denna 1 maj av Kristdemo-kraterna och Livets Ord som mobiliserat alla lydiga själar ut på gatan för att lyssna till Alf Svensson och skandera: Rättvis Barnomsorg!
    Man driver en kampanj inför valet där man går till storms mot kommunal barnomsorg. Att mammor ska vara hemma med sina små barn säger man inte rakt ut, men det är det man menar. Skattepengarna ska gå till hemmamammorna så barnen och mammorna inte ska behöva ut i samhället i vare sig pedagogiska akrtiviteter eller i vanligt lönearbete.
    Att det här är en kvinno- och barnfälla framför allt ute i segregerade bostadsområden har man inte ens blivit upplyst om. Utan dagis fastnar mammor och barn i sina isolat utan kontakter med andra. Svenska lär man sig inte, varpå man inte får jobb och när barnen ska börja skolan blir klivet enormt. Några invandrare fanns förstås inte i detta mer än 1000 personer långa tåg som hade kunnat förklara det här.
Godisclownen    En person från Gottsunda som var med ute på FiB-försäljningen kände igen ett par clowner som gick med i tåget. Dessa syns varje lördag på Gottsunda torg där de delar ut godis till barnen. När barnen tackar för karamellerna säger clownen: Tacka inte mig, tacka Jesus! Så går barnen hem och berättar att de fått godis av nå´n som heter Jesus.
    De röda tågen var som vanligt. Störst var vänsterns, sedan kom SAP/LO och minst, men med mest glöd, KP. Deras hårda ord mot klassklyftor och mot USA:s och Israels imperialism klingar av helgad vrede och indignation. Detta budskap hör hemma på 1 maj. Även där köpte man några FiB.
    Fyra fibbare sålde 15 tidningar, men Kristdemokraterna köpte inga.Publicerad på www.fib.se 2006-05-11

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.