Utskriven 2021-12-02 10:31:36

Appellmötei Karlstad 17 juni

Av BENGT ERIKSSON

Micken justerasIdag 17/6 har vi, för 4:e gången i år, genomfört appellmöte på Soltorget i Karlstad. Idag såldes 6 tidningar delades flygblad, hölls korta appeller och spelades ukulele med sång därtill (Det här är ditt land av Guthrie/Wiehe). Banderollen var förstås med. 
    Appellerna handlade i huvudsak om Afghanistan/Irak och om vikten av att köpa och läsa Folket i Bild. Vi hade denna gång prioriterat tidningsförsäljningen framför flygbladsutdelning. 
    Även denna gång dök det upp en "Afghasnistanyngling", den här gången en grabb som nästa vecka skulle åka till Afghsanistan för "att hjälpa till att få igång landet". Han fick ett gratis ex av tidningen. Han syntes upprörd över vår inställning. 
    I övrigt är vårt intryck att våra appeller "går hem". Idag fick vi till och med applåder för första gången. 
    När klockan närmade sig 12.00 (vi hade tillstånd till kl 13.00) kom några vänsterpartister och gjorde anspråk på tiden från 12.00. Tyvärr hade vi inte med oss tillståndet, så vi får i efterhand kontrollera om myndigheterna har gjort något fel. 
    Claes Walenius, ledande Vänsterpartist i Karlstad, psykolog på Karolinen (inom försvarsmakten) och tydligen motionär till V:s kongress i Afghanistanfrågan delade inte vår uppfattning i frågan om "Att ta hem de svenska soldaterna från Afghanistan". Vi hade en längre diskussion med honom utan att kunna enas i principfrågan. Hans huvudargument var att de svenska trupperna var i Afghanistan på *ett FN-mandat, vilket tydligen legitimerade de svenska truppernas närvaro i landet. 
    Vi planerar nu för appellmöten en gång i månaden september 2006 - juni 2007. Vi har även tänkt oss att vid något tillfäller besöka någon annan plats i Värmalnd. 

För övrigt kan vi rapportera om en trevlig FiB-utflykt till Stora Valla (Degerfors hemmaplan), Sveafallen i Degerfors, Risaberga klosterruin och Göksholm på nationaldagten 6 juni. 
    Det tal som Hans Johansson höll vid minnesstenen över Engelbrekt kommer inom kort att lägga ut på Värmlandssidan. Publicerad på www.fib.se 2006-06-20

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.