Utskriven 2021-12-02 10:30:52

Vakter flyttade Fibbare till bättre plats och köpte 20 Irakmärken till personalen

Av KENNET LUNDGREN

Man brukar ju säga att "En gång är ingen gång, två gånger är en vana, tre gånger är en tradition."
    Fredag, lördag besökte Folket i Bild/Kulturfronts Örnsköldsviksavdelning Urkultfestivalen för tredje året i rad. På fredagen (4/8) sålde två medlemmar (som är bosatta i Offer 6 mil från Ö-vik mot Sollefteå) 6 st av FIB:s sommarnummer.
    På lördagen åkte 2 medlemmar från Ö-vik upp och satte upp vår "USA ut ur Irak"-banderoll och plakat med texten "Stoppa Israels brottsliga krig mot Libanon och Gaza" Vi sålde 12 ex av sommarnumret, delade ut 400 flygblad om Israels krig och sålde 27 Irak-märken. Libanonflygbladet fick bra respons.
    När vi hade stått utanför ingången till festivalområdet i en timma kom 2 herrar ur festivalens ordningsstyrka och menade att vi inte hade tillstånd att stå där vi stod med våra banderoller och plakat. Vi hade inte en aning om att vi behövde några tillstånd. De var inte alls otrevliga och försvann en stund för att besluta vad de skulle göra med oss. Då de kom tillbaka bad de oss flytta oss ca. 100 meter från ingången. Vi upptäckte ganska snabbt att den platsen var mycket bättre. Sen kom den ena vakterna tillbaka och köpte 20 Irakmärken (alla vi hade kvar). De skulle ge dessa till den personal som jobbat på festivalen. Kul eller hur?

Ladda hem flygbladet!Publicerad på www.fib.se 2006-08-08

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.