Utskriven 2021-12-02 17:24:41

Politisk diversehandel i Karlskrona

Av ULF BJERÉN

Idag (lördag 9/12) hade Folket i Bild-Blekinge gatuaktion vid Klaipedaplatsen i Karlskrona och för första gången på flera veckor regnade det inte när vi stod ute.
    Vi (Eva, Anders, Hans Olof, Åke och undertecknad) sålde de sista 3 exemplaren av FiB nr 11 , 6 ex av Afghanistan Nu nr 4 , 5 ex av broschyren Al Intiqad intervjuar Jan Myrdal samt rockmärken: 3 Irakmärken, 1 Afghanistanmärke och 2 Bojkotta Israelmärken. Vi tömde insamlingsbössan för IrakSolidaritets Fallujainsamling som visade sig innehålla 382:-. (Vi delar alltid ut ett litet blad till de som lägger pengar i bössan. Bladet är betitlat: Varför just Falluja? och fokuserar på förstörelsen av irakiska städer.)
    Denna gången var det banderollen "USA - ut ur Västasien" som hölls upp under aktionen med tanke på försäljning av Al Intiqadbroschyren. En anmälan av broschyren var publicerad i lokaltidningen (Sydöstran) i onsdags. 
    En hel del samtal förekom. Bland annat med en äldre herre som varit fib-kommissionär för gamla fib. Han kände igen vår medlem Åke, f.d Metallordförande härstädes och landstingsråd och välkänd arbetarrörelseprofil och "välfärdskramare" i Blekinge, och han köpte en fib av honom.
    Efter aktionen fikade vi på intilliggande kafé. Där beslutade vi att träffas nästa gång på torsdag på LO:s demonstration (se lista nedan)* mot försämringarna av A-kassan. Då ska vi ha med oss nyutkomna julnumret av FiB och så förstås Al Intiqadbroschyren i innerfickan.
    För storstadsfibbarna verkar det här måhända som "politisk diversehandel", men jag vill med den här rapporten bl.a visa på att detta är en fungerande modell för antiimperialistiskt arbete på mindre och medelstora orter som inte, åtminstone inte i nuläget, kan bära upp enfrågeorganisationer.Publicerad på www.fib.se 2006-12-09

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.