Utskriven 2021-12-02 10:12:25

För en enad antiimperialistisk rörelse

Av JAN-ERIK ROMSON
 Insändare till Flamman jan -06, JER är medlem i Folket i Bild - Stockholm

Högerkrafterna i Sverige är på offensiven och man gör allt för att sätta käppar i hjulet för en enad och självständig antiimperialistisk rörelse.
    Folket i Bild/Kulturfront anklagas för att vara öppet antisemitiskt och rasistiskt och det är DN genom sitt verktyg Andreas Malm som säger detta. Splittra - härska och massiv smutskastning är sen gammalt maktens strategi mot vänstern och den antiimperialistiska rörelsen. Deras fula försök att isolera FiB politiskt kommer inte att lyckas eftersom människor ser vad vi gör i det politiska vardagsarbetet.
    Förra gången var det Ordfront som provocerades med Marcej Zaremba som redskap - nu är det Andreas Malm som ikläder sig den rollen.
    Men till skillnad från Ordfront kommer inte FiB att be om ursäkt att vi finns till. Malm kräver i praktiken att vi tar avstånd från bokförlaget Alhambra och författaren Israel Shamir. Och de som inte gör det klassas som antisemiter och/eller rasister. Lite för fräckt tycker jag!
    Men våra ställningstaganden bestämmer vi själva, utifrån stämmobeslut och våra tre grundsatser - för en folkets kultur, antiimperialism och för yttrandefriheten - och inte utifrån DN/Andreas Malms propåer!
    För enad front mot imperialismen!Publicerad på www.fib.se 2007-01-03

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.