Utskriven 2021-12-02 10:09:31

Stoppa USAs planer att bomba Iran.

Folket i Bild Kulturfront - Stockholm 
antaget på årsmöte den 21.02.07

USA har under en lång tid hotat Iran med att bomba landets kärnkraftanläggningar med "taktiska kärnvapen" som det heter. Det är nog illa om USA bombar Iran med "vanliga" bomber som brukar innehålla utbränt uran för att de ska vara massförstörande i högre grad. Ett hot med kärnvapen ter sig ännu mer skrämmande.

Anledningen sägs vara Irans "kommande innehav av kärnvapen" som utbasuneras i den amerikanska och den israeliska massmedian. Där pågår en formidabel hets mot Iran som utmålas vilja utplpåna Israel med "kärnvapen".

De enda länderna som har kärnvapen och som brukat detsamma är USA. Israel har tills för inte så länge sen förnekat innehav av kärnvapen, men är det enda landet i regionen som har kärnvapen.

Mot denna bakgrund är det svårt att se att Iran skulle vara ett  "kärnvapenhot". Snarare är det USA:s hotelser mot Iran som är verkligt skrämmande. Om USA sätter sitt hot i verket tar USA en allvarlig risk att ett storkrig utbryter i hela Mellanöstern. Syrien, Libanon  och Israel kan bli inblandade i ett nytt förödande krig, med förödande konsekvenser för ett redan lidande folk, speciellt palestinierna som nu är i en svår ekonomisk och levnadsmässig kris efter Israels och västvärldens embargo mot den nya regeringen på Västbanken och i Gaza.

IAEA:s chef Mohamed ElBaradei säger i Finanscial Times 2007-02-20 att den amerikanska och engelska underättelsetjänsten anser att det tar uppemot 5-10 år innan Iran kan utveckla ett atomvapen, och varnar för "överdriften" av Teherans framgångar på kärnområdet.

Vad är USA ute efter med sitt hot mot Iran? Vi kan se scenariot före Irakkriget upprepa sig. USA kommer med falska anklagelser för att få med sig en nödvändig opinion för att sätta igång ett nytt krig. USA:s myckna oljeintressen i Mellanöstern störs av en självständig nation som Iran som vågar opponera sig mot USA:s krigsplaner och erövringstaktik i regionen.

Det är själva grunden till att ett nytt storkrig kan komma att inträffa i Mellanöstern med svåra följder som resultat.

En enig världsopinion måste sätta press på USA, Israel och andra länder som rider på USA:s aggressiva världspolitik som kräver så många liv idag i Irak, där 3 miljoner människor är på flykt i landet eller utanför Irak i jakt på en lugn vrå från krigets obarmhärtiga tillslag.

STOPPA USAs KRIGSPLANER MOT IRAN 
USA UT UR IRAKPublicerad på www.fib.se 2007-02-22

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.