Utskriven 2021-12-02 16:52:26

Uppsala en vecka senare än alla andra

Från Odinslund mot Stora torget250 samlades i Odinslund, tågade till Stora torget och lysnnade till tal. Även solen tittade fram och förebådade ljusare tider i dubbel bemärkelse.
    Ännu fyller vi inte Stora torget. Men vi är ändå bra. Ännu står de allra flesta vid sidan av och tittar på, men hyckleriet hos dem som försvarat och försvarar krigen mot Irak, Afghanistan och Palestina är så uppenbart att jordskredet snart kommer. Lars Drake och Imam Ahmed Al Saegh
    Två talare belyste situationen. Lars Drake från FiB/K i Uppsala talade om det uppenbara hyckleriet i allt från motiven för svenska Afghanistansoldater, vapenexport till demokratiskapande, obefintliga massförstörelsevapen, och Saddams anknytning till Al Qaida.
    Imamen i Uppsalamoskén Ahmad Al Saegh höll ett långt tal på arabiska, som sedan lästes upp i svensk översättning av en svensk-palestinsk flicka. Tonen och språket är gripande när våra arabiska vänner lägger ut texten. Palestinier, libaneser, irakier och andra araber kommer våra demonstrationer närmare och blir ett allt viktigare inslag i Uppsalas antiimperialistiska rörelse.
    Som vanligt sålde vi FiB, denna dag sju tidningar, 4 av marsnumret och 3 av februarinumret. Vi borde kunna fördubbla antalet prenumeranter i denna stora stad.

Knut Lindelöf
text och bildPublicerad på www.fib.se 2007-03-24

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.