Utskriven 2021-12-02 10:08:52

Lyckat FiB-möte i Angered

Ett 30-tal VenzuelavännerDen uppmärksamme läsaren av fib.se - eller Tusen pennor för den delen - kan inte ha undgått att journalisten och författaren Einar Schlereth har besökt Venezuela 2006. Och som det tyska ordspråket säger: Wenn jemand eine Reise tut, dann kann er was erzählen! (När någon gör en resa, ja då har han något att berätta!)
    Och visst är det så att utvecklingen under Hugo Chavez i Venezuela kan få den mest inbitne reaktionär att darra på manschetten!
    Einars styrka är att han lyckas förmedla en stämningsbild av ett Venezuela i snabb förändring. Själva resan under våren förra året varade i fem veckor. Det var inte någon turistresa i vanlig ordning, utan en resa bland folket för att studera villkoren i landet. Efter en vecka i huvudstaden Caracas med sina sju miljoner invånare tillbringade Einar påsken i Ciudad Bolívar och Paragua. För att sedan besöka städer som Maracay, Puerto Colombia, Barquisimeto och Mérida.
    Blå Stället har hjälpt till att göra ett visningsprogram med Einars bilder, vilket naturligtvis levandegjorde den engagerade berättelsen. Tack till personalen som ställt upp - ingen nämnd - men ingen glömd!
    De dryga trettiotalet venuzuelavänner som besökte Hörnet denna lördagseftermiddag gick förhoppningsvis spränglärda hem. Fast som en besökare anmärkte “det var lite illa att mötet kolliderade med ett annat evenemang med sydamerikanskt stuk, fotbollsmatchen på Ullevi mellan Brasilien och Chile”. Till vårt försvar vill vi säga: vem kan tänka på allt?

Kjell MartinssonPublicerad på www.fib.se 2007-03-28

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.