Utskriven 2021-12-02 10:37:34

FiB-försäljning i Stenhagen

 

Här har Hans fått en person lite intresserad  


I lördags var vi fyra fibbare som sålde majnumret vid det stora köpcentret i Stenhagen utanför Uppsala. Stenhagenborna vill väl läsa det stora reportaget därifrån var förstås vår tanke.
    En timme mellan 12 och 13 stod två utanför ICA Maxi och två utanför Systemet. Som alltid tycker man det är lite trögt i början. Men så fångar man plötsligt en blick och personen stannar till och är villig att snacka. Många av dessa går iväg med en köpt tidning.

 

Kristoffer har fått ett rejält napp, och ...  


    En del konstiga kommentarer kom också. Omslagsflickan Condoleezza föranlledde antingen översvallande uppskattning eller "krav på omedelbar halshuggning". Knappast något däremellan. En man kunde inte släppa sin beundran för hennes lysande karriär och hur oerhört smart hon är. Få kommenterade hennes tandstatus, det vill säga fattade att det var en satirbild. Kanske inte så lyckad som omslag alltså.
 

 

... det blir diskussion om innehållet och kanske ett köp.  


    Efter en timmes försäljning i högsommarvärmen summerade vi över kaffe och bakverk på ICA-Maxis konditori. 13 sålda tidningar för 30 kr styck.
    Så försökte vi var och en svara ärligt på fårgorna:
1) Hur många köpte för Stenhagenreportaget?
2) Hur många köpte för att de kände igen FiB/K - typ "Finns den än?"
3) Var det någon som köpte tack vare Condoleezza eller innehållet i övrigt?

 

Bästa resultatet fick Lars med 5 ex på 50 minuter.  


    Vår mycket ovetenskapliga slutsats som nog dock är helt sann är: 6 av 13 köpte för Stenhagenreportaget och resten för att de kände till tidningen. Av "resten" kan någon möjligen ha varit förstagångsköpare. 
    Vår undersökning grundar sig på ett litet antal, men är ändå lärorikt tror vi. För att få ut tidningen till nya köpare med hjälp av våra inrikesreportage måste den marknadsföras just för dessa - när de är stora och bra. Vi ska prova fler förortscentra med kommande nummer, denna gång utan reportage från platsen. Så kan man jämföra med det också.
 Publicerad på www.fib.se 2008-06-01

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.