Utskriven 2021-12-02 16:03:02

Cirka 200 i Uppsala

Av GUNNAR OLOFSSON

I uppsala demonstrerade runt 179.800 personer inte mot kriget. Men c:a 200 gjorde det, syntes fint i lördagshandeln och fick höra bra tal av Britta Ring och Gunnar Nordin. En palestinier (?) sjöng en kraftfull rock/pop/raplåt om skillnaden mellan ockupant och ockuperad, möjligen väckte den låten störst uppmärksamhet och borde köras ut mer brett. Jag blev av med alla mina tidningar.

USA ut ur Irak - Östersund

Av PG BENGTSSON

Motståndet mot USA:s ockupation av Irak lever i Östersund. Även i år arrangerade "Nätverket för Global Fred och Demokrati" en demonstration. Vädret bjöd på plusgrader men hårda vindar, och var inte inbjudande.

Trots det slöt 75-80 demonstranter upp. Huvudparollerna för demonstrationen var; "USA-alliansen ut ur Irak" och "Stöd motståndet i Irak".

Manifestationen avslutades med appeller och tal på Stortorget; Nisse Sandqvist, FN-föreningen, PG Bengtsson, Kommunistiska Partiet, Rut Törnkvist, Studentpräst, Camilla Sköld-Jansson, Vänsterpartiet och Kick Leijnse för Nätverket för Global Fred och Demokrati.

Manifestationen avslutades med att ett uttalande från BRussel-tribunalen antogs. Ett uttalande som fördömer ockupationen och ger sitt stöd till motståndet.

Arr: Nätverket för Global Fred och Demokrati - ÖstersundPublicerad på www.fib.se 2006-06-20

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.