Utskriven 2021-12-02 17:39:25

Kultur för fred i Göteborg

Av KJELL MARTINSSON

Ingvar Erlandsson Och Staffan LundbergKultur för Fred hette en utställning på Göteborgs stadsbibliotek den 3-6 april. Skulptur och måleri ackompan-jerades av bl.a. iranska kvinnors förening, Munkedals litterära sällskap och FiB/K Göteborg.
    Det var alltså fyra dagar med mycket information och många diskussioner. FiB/K deltog vid två tillfällen på tisdag eftermiddag med presentation. Det var inför auditorium med frågestund. Vi hade samtliga dagar bokbord och samarbetade intensivt med Iraksolidaritet. Tyvärr är ju Göteborg i vissa avseenden "ett svårskött pastorat", men det kan konstateras att några böcker såldes och tidningarna slutsåldes, nya prenumeranter och medlemmar inhöstades - både för FiB/K:s och IrakSolidaritets räkning.
    Sång och musik av Ida Norrlöf och Klara Rosén lyfte på tordagseftermiddagen den samlade publiken. En tramporgel och två fioler samt skön sång fick frusna själar att tina upp ordentligt. Charlotte Svärdström sammanfattade dagarna med att hoppas på uppföljning nästa år. Stort tack från FiB/K till alla deltagare, medarrangörer och även till Göteborgs kommun.

Anmärkning: Tyvärr uteblev märkligt nog media i Göteborg till den presskonferens som ordnades tisdagen den 4 april, när chefen för Studiecentret för mänskliga rättigheter och demokrati i Falluja Mohamad Tareq och läkaren Intisar Al Obady framträdde med vittnesmål om massförstörelsen i Falluja.Publicerad på www.fib.se 2006-06-20

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.