Utskriven 2022-01-27 09:10:50

Cissi och Erika till Memphis

Av KNUT LINDELÖF

Foto: Ludvig AustErika Lindgren och Cecilia Österholm är tillsammans fokmusikduon Erica&Cecilia. De ska representera Sverige vid Folk Alliance Conference i Memphis. Rikskonserter har valt dem till denna hedrande uppgift. Där ska 200 musiker delta, varav några från Europa och bara Erica&Cecilia från Sverige.
    Cissi är känd för en del fibbare för att ha framträtt på stämmor, bl a i Uppsala för några år sedan. Hon har spelat länge nu och undervisat på Erik Sahlströmsinstituet i Tobo och på Tuomo Hapalas "improvisationsmusik" vid Uppsala universitet. Efternamnet kommer från journalisten, författaren och musikern Peo Österholm, känd från FiB:s spalter.
    Erika Lindgren är Cissis spelkompis sedan flera år. Hon är riksspelman, Viksta-Lassestipendiat och Pekkos-Gustavs-hederspristagare. De har givit ut skivor och rest i Sverige och i världen, bl a till Tyskland, Frankrike och Egypten. Men i Egypten fick Cissi ökensand i nyckelleken. Nyckelharpa och Sahara är möjligen en problematisk kulturkrock. Men Cissi kan också kula, vilket förmodligen går alldeles utmärkt i Sahara.
    Lördagen den 10:e februari har de releasparty för sin nya skiva "Örhängen" på Hijazz i Uppsala.Publicerad p www.fib.se 2007-02-04

Prenumerera p tidningen.

Fr allt material inom FiB/K:s ntutgva gller upphovsrttslagen.