Utskriven 2019-05-20 19:34:46

FiB har inget med al-Quds-demonstratio-nen att göra
Foto: K LindelöfMed anledning av det Per Gudmundson skrev den 21 september i Svenska Dagbladet om Al Quds-demonstrationen på Sergels torg söndagen den 20 september, så förtjänar det att påpekas Folket i Bild/Kulturfront som organisation inte har något med denna demonstration att göra. Gudmundson skriver att Lasse Wilhelmson (LW) är ”känd från FIB Kulturfront”. Sant är att LW varit publicerad i FIB/K men han har också varit publicerad på en rad andra ställen t.ex. i SvD. När Wilhelmson gjorde sig omöjlig i Palestinagrupperna sökte han sig till FiB/K där han också tröttnade då han inte fick gehör för sitt sätt att arbeta och sina alltmer absurda analyser av den internationella judendomen som en av de styrande krafterna i världen.

Kenneth Lundgren
Ordförande och ansvarig utgivare för
Folket i Bild/Kulturfront

_____________
2009-09-23

Dennis Zackrisson:
Det är bra att Kenneth Lundgren klargör att FiB/K ej var medarrangörer av Al Quds-dagen. Mindre bra dock att koppla samman med ordförandens privata åsikter om några personliga tillkortakommanden hos en av manifestationens arrangörer och talare. Alldeles särskilt som Lasse Wilhelmson blev nedslängd i gatan, bespottad och fick sitt propagandamaterial helt sönderrivet och spolierat innan han hade hunnit hålla sitt tal. 
    Hade det inte varit på  sin plats att markera något mot det alltmer utbredda politiska våldet, som utövas av såväl vänster- som högerkrafter? Här var det de s k ISM som utmärkte sig och i flera andra sammanhang har ju AFA varit aktiva och spöat meningsmotståndare. Något som nyligen ledde till fängelsedom i Stockholms Tingsrätt för de inblandade aktivisterna. 
    I Uppsala, för ett halvår sedan, misshandlades oprovocerat tre ungkommunister (medlemmar i RKU, KPs ungdomsförbund) av ett tiotal nazister. Polisen har inte kommit någon vart i sin utredning. Jag tycker det finns anledning att FiB/Ks ordförande tar vår paroll om att försvara yttrande- och tryckfriheten på allvar. Det är dags att försvara det ocensurerade, demokratiska politiska samtalet mot nu anstormande våldsverkare. Detta innebär ju inte på något sätt att vi behöver ansluta oss till de idéer som förfäktas av misshandelsoffren. Nu kan ju den oinvigde få för sig att vi tycker att Wilhelmson får skylla sig själv att han blir överfallen. 

2009-09-23
Kenneth Lundgren:
Nu är det inte ”mina privata åsikter” jag framförde om Lasse Wilhelmson, utan det faktum att LW:s minst sagt grumliga idéer om judendomen inte haft något inflytande på FiB/K:s arbete med föreningens tre paroller.
    Om Wilhelmson blivit misshandlad vid Al Quds- demonstrationen är detta naturligtvis helt oacceptabelt. Min ståndpunkt om diverse anarkistiska gruppers våld mot och sprängningar av högerradikala gruppers möten finns att läsas på sidan 3 i nummer 3-2009 av Folket i Bild.
    Men alldeles oavsett detta måste Folket i Bild/Kulturfront dra en skarp linje gentemot Wilhelmsons befängda idéer om ”världsjudendomens” olika konspirationer.Publicerad på www.fib.se 2009-09-21

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.