Till startsidan
 
 
Skriv ditt sökord i fältet nedan.
  
  Hem     För en folkets kultur     FiB i landet     Tidningen/arkiv     Studier  

Nordkorea har tillverkat kärnvapen

USA:s politik får följder för världen som knappast kommenteras i svensk press. Det här uttalandet är viktigt att läsa och ta på fullaste allvar, trots den för oss främmande retoriken.
_______________________________________________
Uttalande om DFRK:s beslut att tills vidare inställa deltagandet i sexpartssamtalen
(Översatt från http://www.kcna.co.jp/index-e.htm 11 februari)

Demokratiska Folkrepubliken Koreas utrikesdepartement publicerade på torsdagen ett uttalande för att klargöra sin inställning för att handskas med den allvarliga situation som skapats på grund av USA:s fientliga politik mot DFRK. Uttalandet säger:

Det har blivit helt klart att den andra mandatperiodens Bushadministration har för avsikt att antagonisera DFRK och till varje pris isolera och kväva det.

Som vi har klargjort mer än en gång, uppmanade vi enträget och med all rätt USA att ge upp sin fientliga politik mot DFRK, vilken syftade till att åstadkomma 'regimförändring' i DFRK, och lägga om sin politik till en av fredlig samexistens mellan de två länderna. Vi har tålmodigt nära följt vilken politik den andra mandatperiodens Bushregim skulle forma efter att ha klargjort vår ståndpunkt att i så fall vore det även möjligt att lösa kärnvapenfrågan.

Administrationen avvisade emellertid vår berättigade begäran och antog som sin politik att inte samexistera med DFRK. Detta framgick av presidentens invigningstal och hans tal om tillståndet för unionen samt det tal som utrikesministern höll inför kongressutfrågningen för att få dess godkännande etc.

Kommentarerna från höga tjänstemän i administrationen för att klargöra USA:s officiella politiska linje innehöll inte ett ord som visade någon vilja till samexistens eller ändrad politik gentemot DFRK.

Tvärtom har de deklarerat som sitt slutmål att göra slut på tyranniet, definierat också DFRK som en 'tyranniets utpost' och proklamerat att de inte skulle utesluta våldsanvändning om nödvändigt.

Och de lovade att bygga en värld baserad på USA:s värderingar genom 'spridandet av frihet och demokrati av amerikansk modell'.

Den verkliga avsikten hos den andra periodens Bushadministration är inte bara att fortsätta den politik för att isolera och kväva DFRK, som drevs av den första Bushadministrationen, utan att trappa upp den.

Som ovan framgått, har USA deklarerat en ny ideologisk konfrontation syftande till en 'regimförändring' i DFRK, samtidigt som man talar mycket om 'fredlig och diplomatisk lösning' på frågan om kärnkraft och kärnvapen och 'återupptagande av sexpartssamtalen' i ett försök att vilseleda världsopinionen.

Detta är ingenting annat än en långsökt gangsterlogik och det är ett bra exempel som fullständigt avslöjar USA:s ondsinta natur och skamlöst bedrägliga taktik som mästare i intrigmakeri och svekfullhet.

DFRK har klargjort sin inställning att inte driva anti-amerikanism utan behandla USA som en vänskaplig nation under förutsättning detta land varken förtalar det politiska systemet i DFRK eller blandar sig i dess inre angelägenheter. DFRK har sedan dess gjort varje möjlig ansträngning för att lösa kärnvapenfrågan och förbättra de bilaterala relationerna.

USA tolkade emellertid detta som ett tecken på svaghet, smutskastade det förträffliga politiska system i DFRK som dess eget folk valt, och blandade sig godtyckligt i dess inre angelägenheter. USA, som avvisat DFRK:s begäran att dra tillbaka sin fientliga politik gentemot DFRK, ett av de främsta hindren för att lösa kärnvapenfrågan, behandlade det som en fiende och, inte nöjd med det, tog fullständigt avstånd från det och betecknade det som en 'tyranni'. Detta berövade DFRK varje skäl att förhandla med USA och delta i sexpartssamtalen.

Är det inte självmotsägande och oresonabelt av USA att uppmana DFRK att komma till samtal samtidigt som man förnekar sin dialogpartner? Detta är höjden av oförskämdhet.

USA hävdar nu dåraktigt att man stödjer folket i DFRK samtidigt som man förnekar den regering som valts av folket själva. Om USA vill hålla samtal råder vi dem att förhandla med handlarna på bondemarknader, som de påstår att de gillar, eller med representanter för 'Nordkoreanska avhoppares organisation', som de finansierar.

Japan driver nu envetet sin fientliga politik gentemot DFRK och går i USA:s fotspår.

Dessutom har de förfärdigat frågan om falska kvarlevor beträffande 'kidnappningsfrågan' som redan har lösts i ett försök att omintetgöra Pyongyangdeklarationen mellan DFRK och Japan och hejda varje process för att normalisera de diplomatiska relationerna med DFRK. Hur kan vi sitta vid förhandlingsbordet med en sådan part?

Det är det nya århundradets allmänna tendens och mänsklighetens önskan att gå mot fred, samexistens och välstånd oavsett skilda ideologier, system och religiösa uppfattningar. Det är på inget sätt en slump att världens folk höjer sin röst för att fördöma och kritisera Bushadministrationen som en grupp som driver tyranni driven av sin extrema misantropi och simmar mot tendensen i världen.

Vi har visat största storslagenhet och tålamod under de senaste fyra åren sedan den första Bushadministrationen svors in.

Vi kan inte tillbringa ytterligare fyra år som vi gjorde under de senaste fyra åren och vi behöver inte upprepa vad vi gjorde under dessa år.

DFRK:s utrikesdepartement klargör följande för att handskas med den allvarliga situation som skapats genom USA:s fientliga politik mot DFRK:

För det första: Vi har velat ha sexpartssamtalen, men vi tvingas inställa vårt deltagande i samtalen på obestämd tid tills vi har konstaterat att det finns skäl för oss att vara med på samtalen och det finns stora förutsättningar och en god atmosfär så att man kan vänta sig positiva resultat av samtalen.

Det nuvarande dödläget i sexpartssamtalen beror på USA:s fientliga politik mot DFRK.

Det finns inga skäl för oss att fortsätta i sexpartssamtalen igen då Bushadministrationen betecknat DFRK, en dialogpartner, som en 'tyranniets utpost', vilket satt den fientliga politiken i skuggan, och fullständigt negerat DFRK.

För det andra: USA avslöjade sitt försök att störta det politiska systemet i DFRK till varje pris, genom att hota DFRK med kärnvapen. Detta tvingar oss att vidta en åtgärd för att stå emot dess kärnvapenarsenal för att försvara den ideologi, det system, den frihet och demokrati som vårt folk valt.

Det är det koreanska folkets anda att troget songunpolitiken besvara såväl god tro som våldsmetoder med samma mynt.

Vi hade redan vidtagit den beslutsamma handlingen att dra oss ur icke-spridningsavtalet och har tillverkat kärnvapen för självförsvar för att handskas med Bushadministrationens allt mer ohöljda politik att isolera och kväva DFRK.

Dessa kärnvapen kommer att förbli kärnvapenavskräckning för självförsvar under alla omständigheter.

Den nuvarande realiteten bevisar att endast kraftfull styrka kan skydda rättvisa och sanning.

USA:s ständigt allt mer hänsynslösa handlingar och försök att angripa DFRK stärker bara dess stolthet över att redan ha konsoliderat armens och folkets fullständiga enighet och ökat kapaciteten för självförsvar under songuns höjda fana.

DFRK:s principiella strävan att lösa frågan genom dialog och förhandlingar och dess slutliga mål att göra Koreahalvön fri från kärnvapen förblir oförändrade.Publicerad på www.fib.se 2005-02-14

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.

« Tillbaka
  GUSTAFSSONS ALFABET M
  GUSTAFSSONS ALFABET L
  GUSTAFSSONS ALFABET K
  GUSTAFSSONS ALFABET J
  GUSTAFSSONS ALFABET I
  GUSTAFSSONS ALFABET H
  GUSTAFSSONS ALFABET G
  GUSTAFSSONS ALFABET F
  GUSTAFSSONS ALFABET E
  Ett tillfälle förlorat? RAMZY BAROUD
  GUSTAFSSONS ALFABET D
  Fobier, depressioner och annat mentalt elände
  Moralvänsterns moraliska kollaps
  GUSTAFSSONS ALFABET C
  FREDSMAMMANS AVSKED
  Ring BRIS! De finns just för dig!
  Har Sverige godtagit USA som världspolis?
  Chomsky i UNT
  Chomsky Holmberg
  Belgisk blå på krogen
  Mikael Nyberg och vänsterns haveri
  Marit har mest meriter
  Mot NFR i Göteborg
  Härbärget vid Pont Sully
  Bör majoren bli general?
  GUSTAFSSONS ALFABET A
  GUSTAFSSONS ALFABET B
  Håkan Gustafsson
  Varför har Sveriges stämma i världen tystnat?
  Köttkonsumtionen, miljön och imperialismen
  Maten, imperialismen och Irefalks idealism
  Vad kan vi lära av Virginia Tech?
  Det islamistiska hotet mot Europa – i siffror
  En mallig och dryg mediaskälm
  Nu ska pigan dammas av
  Thage tiger inte
  Vems är ansvaret att formulera en rättvis fred?
  Falska folkpartister inför rätta
  Sionister använder lögner i sin kamp
  Till frågan om ockupantideologi
  Hunden har i alla fall fått mat
  Matdebatt
  På tal om identiteter
  Människnas naturliga föda
  Speciesism och kvasivetenskap
  Kost och folksjukdomar.
  Ovetenskapliga argument från en Atkins-lobbyist
  Tal av Dr Sheikh Muhammed Bashar Al-Faydi
  Ät kotletten...
  Fyra tv-timmar med Göran Persson
  Stefan Lindgrens seminarietal
  En annan värld är möjlig! låt oss bygga den tillsammans!
  Slutresolution från den internationella konferensen i Chianciano Terme, Italien, 24-25 mars 2007
  ABF svarar om Atzmon
  Atzmons svar på SDS
  Gilad Atzmon – Från skuld till ansvar
  Eva Myrdal svarar Jesper Svartvik
  Skippa kotletten!
  Konferensen i Stockholm som väckt sånt uppseende
  När ska vi vakna i Sverige?
  Svenskar polisanmäls för krigsförbrytelser
  Nyskapande humanist?
  Allvarligt talat
  LKAB styr Kirunaflytten
  Skakande läsning om ondskans innersta natur
  Nicolaus Lundius – en samisk 1600-talsintellektuell
  Parner om Speer
  Är Mikael Nyberg en antisemitisk marxist?
  Att läsa Shamir som fan läser Bibeln
  November - Januari
  Hälsningar från Småländska höglandet
  Kim Salomon badade aldrig i Verkeån
  En utväg - för USA, inte för Irak
  Montagu mot Balfour
  Nu skall FiB/K synas
  Om Blommor i Galiléen
  1700-talets mest hatade kvinna
  Ett ideal som inte går att förverkliga
  Om vilda västern och Mellanöstern
  Debattinlägg till tidningen Palestina nu
  Två ojämlika eller en jämlik stat
  Till massakern i Deir Yassin
  Att vinna ett land men förlora sin själ
  Israels invasion av Libanon sommaren 1982
  Parner Stevenson
  Elinder
  Krigsmotstånd eller krigskritik?
  Lärare nöts ner till förtidspension
  Kommentar Stålhammer
  Presstödet - ett bedrägeri med statliga medel
  En kommentar till fibbare
  Annonsprislista
  Om gängse felläsning
  Konfrontation till varje pris
  Var finns folkrättsexperterna i debatten?
  Ett folk försvarar sitt land
  Glimtar från Venezuela
  Irakmöte
  Bomb IRAQ!
  Skriftställning maj 2006
  Sophie Scholls sista dagar
  modersmjölksersättning
  Fattigdomen avgörande för kvinnors ohälsa
  Myrdal svarar Fröberg Idling
  Pol Pot kommentar med svar
  Idioti eller fobi?
  Mohammedbilderna
  Ni är de sista att tala om
  Appell för Iraks akademiker
  Uppropet för undertecknande
  J. A. Selander vågade när andra förblev tysta
  Israellobbyn och sanningen
  KP-tal
  Om kriget kommer
  Afghanistantal Erik Wijk
  Helén Östberg
  Svensk trupp bidrar inte till fred i Afghanistan!
  Krigsmakten
  Prenumerantkampanj hösten 05
  Hur länge ska svensk media
  Namnbricka
  1 maj
  Omar om Runar
  Total rättslöshet
  Irakierna trakasseras av USA-soldater, till och med de nyvalda parlamentsledamöterna
  Svastikor
  Zimbabwe på väg mot...
  Försvara den svenska militära neutraliteten
  Journalister berättar om USA:s dödande i Falluja
  Kärlek & Somalia
  Det är bara vänstern som kan rädda liberalerna
  Demonstrationsrapporter 19 mars 2005
  Censur och imperiet
  Om preventiv rättvisa
  Får man behandla artiklar hur man vill när man översätter?
  2CV
  Extraordinärt överlämnande
  Strindberg
  Nordkorea har tillverkat kärnvapen
  Varför angrips familjen?
  Religiösa ledare ogiltigförklarar val
  Visst hymlar Bush, men ... svar till JM
  För hus och härd, svar till O Kleberg
  Motverka USA:s anspråk på ensamdominans
  Det andra valfiaskot och den pinsamma tystnaden
  Protestera mot pensionärsmaten
  Utan välfärd ingen demokrati
  Stora män lever länge
  Igår, idag, imorgon ...
  Julhälsnings från HJ
  Kalkonriket
  Att debattera med en nykonservativ
  Chockerande nonchalans av statsministern
  Norrland ska bli övningsområde för NATO
Rapporter, notiser
Adresser, tel, pg-nr, m.m.
Föreningsnotiser
Dokument
Lokalavdelningar

Föreningen äger och styr tidningen (och hemsidan). Bli medlem och var med och styr. Vi har riktig föreningsdemokrati med riksstämma varje år. Vi har lokalavdelningar på flera orter. Medlemskap kostar 200 kr per år.
epost

  

STÖD
LAVAL-
KAMPANJEN!

 

www.bonton.se

 Köp våra märken!

Upprop för att behålla Tryckfrihets-förordningen
i Sverige 
 
 

Köp broschyren!

Kulturtips!
Ta gärna en titt på några andra tidskrifter som kan vara av värde. Exempelvis
Guardian Weekly, Kuba, Manaoch Värmländsk Kultur.

i samarbete med
tidningsbutiken.se