Till startsidan
 
 
Skriv ditt sökord i fältet nedan.
  
  Hem     För en folkets kultur     FiB i landet     Tidningen/arkiv     Studier  

Om krönikörerna  

Sigge AnderssonSIGGE ANDERSSON
Bor i Borås, ägnar sig för närvarande åt studier och åt att vara småbarnsfar. Tidigare arbetat med diverse. Före Irakkriget var han tillsammans med sin flickvän en av de levande sköldarna som försökte stoppa kriget genom att befinna sig i Bagdad. 
Tidigare krönikor »

KNUT CARLQVIST
Bor i Burgsvik på södra Gotland med hustru, hund och hästar och arbetar sedan ett par år med en bok om Karl IX (hertig Karl) och Sigismund, en uppföljare till boken om Erik XIV. Skrev för FiB/K redan i början av 80-talet, bl a om Thomas Münzer och tyska bondekriget och Cao Xueqins 1700-talsroman Sagan om stenen (även kallad Drömmen om röda salar) och försökte förgäves försvara Ingmar Bergmans Ormens ägg mot kulturkommissarierna. 
Tidigare krönikor »

HEDDA EKERWALD  
Lärare och forskare i sociologi i Uppsala. Hon kallas Hedda och bor i Lagga utanför Uppsala med sin man Allan. Av deras fyra barn är det bara 15-åringen som bor kvar hemma. Palestinas ofrihet, klyftan mellan Syd och Nord, hedersrelaterat våld samt miljöns förgiftning är frågor som engagerar Hedda.
Tidigare krönikor »

JAN GUNNARSSON
Jan GunnarssonFödd 1947, gift, 4 utflugna söner, bor i Örebro. Bussförare sedan 31 år tillbaka, var tidigare socialarbetare och länsstyrelsearbetare. På en kurs fick jag lära mig att för att bli något som skrivare måste man lägga ned allting annat. Jag är nörd på gamla bussar och trafikhistoria, är fågelskådare, renoverar ett torp och gamla trampcyklar. I garaget står en 17 år gammal Saab och en 39 årig Volvo. Skrivandet är livsviktigt, musiken är livsviktig, t ex folkmusik, gärna skånsk, Dylan, balkan- och lite jazz. Filmen Svart Katt, Vit Katt är livsviktig. Folk i min generation sitter alltför mycket och häckar i sina betongkojor när man i stället borde festa om på pubar, gator, dansställen och torg. Och älska!

DAN KOTKA
En av FiB:s verkliga hårdjobbare. Deltar aktivt i Stockholmsavdelningens arbete, sitter i riksstyrelsen, skriver och kommenterar mycket som händer. Familj, barn, hund torp i Sörmland, tågmästare på SJ. 
Tidigare krönikor »

Henrik Linde HENRIK LINDE  
Bosatt i Strängnäs sedan 1971. Elektronikingenjör, sedan några år pensionär. Var med och startade FNL-gruppen i Strängnäs 1971 och FiB-gruppen strax därefter. Ansvarar sedan 1999 för Folket i Bilds prenumerant- och medlemsregister. Bor i ett litet falurött kedjehus nära skog och natur med hustru Marie-Louise och pudeln Tycho.

Tidigare krönikor »

KNUT LINDELÖF
Uppsalabo sedan 2001. Tidigare Östhammar. Lärare på det som förr kallades mellanstadiet i grundskolan och därefter skolledare. Skrivit debattartiklar om skolan och boken Grundskola på grund 1986. Varit fibbare sedan starten 1972, skrivit i tidningen och varit aktiv i föreningen. Gift med Barbro och har tre vuxna döttrar; Julia, Jenny och Johanna. Kopplar av med snickerier. 
Tidigare krönikor »

GUNNAR OLOFSSON  
Bor i Göteborg, tidigare i Söderhamn. Läkare med flera utalndsuppdrag bakom sig framför allt i Palestina och Afrika. Tills vidare inget utlandsarbete i planeringen.
Tidigare krönikor »

OLOF RYDSTRÖM
Tidigare krönikor »

CARIN ÅBERG
Född i Åmots bruk i norra Gästrikland. Flyttat runt i södra halvan av Sverige i ungefär 40 år. Arbetat som: kemist, städerska, fabriksarbetare, ljudtekniker (radio), översättare, universitetslektor, studierektor, webredaktör, frilansfotograf, datakonsult och skribent. Skrivit bl a två böcker. Dragning åt avgrundskommunism, anarkism och andra inopportuna ståndpunkter, dock aldrig rasism, feminism eller annan manifestation av elitistiskt tänkande. Äter ej likdelar. Nyss fyllt 50.

Tidigare krönikor »

PEO ÖSTERHOLM  
En riktig tidningsmurvel, som jobbat i landsortspress såväl som i storstadspress under de senaste 35 åren. Hans främsta intresse är folkmusik och har nyligen erövrat riksspelmanstitel på kohorn. Han spelar dessutom tuba, kornett, piano och nyckelharpa. Snart kommer hans bok om svenska spelmansstämmor.
Tidigare krönikor »Publicerad på www.fib.se 2007-03-05

Prenumerera på tidningen.

För allt material inom FiB/K:s nätutgåva gäller upphovsrättslagen.

« Tillbaka
  KINAS TERRAKOTTAARMÉ I STOCKHOLM - NU SLÄPPER VI BILJETTERNA!
  UNDER YTTRANDEFRIHETS-GRUNDLAGEN
  Bloggar-vänner sida
  Filmvisning: Patent Absurdity 20/5
  18/4 Sveriges relation till NATO
  21/4 - VIETNAM VAR NÄRA ÅKE KILANDER I JÖNKÖPING
  fotograf Hillevi Nagel
  Svenska kollektivatal gäller i Sverige!
  NEJ TILL OCKUPATION!
  UNIK FILMVISNING OM GAZA 18/1 ÖVER HALVA VÄRLDEN
  Seminarium om Afghanistan i Norberg
  Mänsklig sköld i Palestina
  Post-kritiken – vad säger nästa generation?
  GAZA GRAFFITI
  7 år av Irak-ockupation
  GODA NYHETER FRÅN UNDERJORDEN!
  Krönikörerna och deras krönikor
  Jan Frykholm - Målningar
  Jorddagen
  FiB-stämma 19/4
  Ulla Wennberg
  USA UT UR IRAK 15/3 i Helsingborg.
  Terroristjakt på svenska!
  Palestina - teater och debatt
  Demo Uppsala 19/1  

STÖD
LAVAL-
KAMPANJEN!

 

www.bonton.se

 Köp våra märken!

Upprop för att behålla Tryckfrihets-förordningen
i Sverige 
 
 

Köp broschyren!

Kulturtips!
Ta gärna en titt på några andra tidskrifter som kan vara av värde. Exempelvis
Guardian Weekly, Kuba, Manaoch Värmländsk Kultur.

i samarbete med
tidningsbutiken.se