Till startsidan
 
 
Skriv ditt skord i fltet nedan.
  
  Hem     Fr en folkets kultur     FiB i landet     Tidningen/arkiv     Studier  

Stöd Lavalkampanjen!

Den 18 februari ska riksdagen behandla regeringens antifackliga förslag om att begränsa svenska fackförbunds konflikträtt, samt öppna upp för att utländska kollektivavtal ska gälla på svensk arbetsmarknad bara de motsvarar vissa villkor typ minimilön. Det Byggnads med stöd av Elektrikerna gjorde i Vaxholm hösten 2004 blir i framtiden förbjudet, d v s att slåss för principen "lika lön för lika arbete".
    Nu måste motståndet resas. Gå med i och uppmana alla dina vänner att bli medlemmar i Facebook-gruppen ”Rör inte konflikträtten. Försvara Lex Britannia”. Gå in på www.namninsamling.com/skitilavaldomen och skicka ett mejl till Littorin. Hjälp till med att sprida ett vykort med Christer Themptanders bild som ska skickas till Littorin. Skriv ett mail till mig Gösta Torstensson, så skickar jag ett gäng vykort för utdelning bland dina vänner, grannar, arbetskamrater osv.
    För att kunna trycka och distribuera fler vykort och annat behöver vi ekonomiskt stöd. Föreslå att din lokala fackliga organisation, partiorganisation och dylikt ger ett ekonomiskt bidrag. Du kan också själv bidra med valfritt belopp. Alla bidrag sätts in på plusgiro 603 95 78 - 7. Märk talongen ”Lavalkampanjen”.
    Under tiden fram till och med den 18 februari planeras det en rad aktiviteter, framför allt i Stockholm. Göran Gustavsson, aktiv i vårt nätverk och medlem i Kommunal, arbetar idogt med att bearbeta Kommunal och LO-distriktet i Stockholm. Jan-Erik Gustavsson, aktiv i vårt nätverk och medlem i Fackförbundet ST, håller kontakt med Byggnads för att synkronisera deras aktiviteter med våra och andras. Byggettan, dvs Byggnads avdelning i Stockholm, startar i dagarna "Byggvakt" - dvs att gå runt Riksdaghuset med plakat dagligen till försvar för arbetsrätten. Dessutom planeras det demonstrationer med 6F både på Plattan och utanför Riksdagshuset. Mer information kommer ...

Motståndshälsningar,
Gösta Torstensson
samordnare av Folkrörelsen Nej till EU:s Fackliga Nätverk

PS. Vill du vara med i Folkrörelsen Nej till EU:s Fackliga Nätverk? Det kostar ingenting och du behöver inte vara medlem i Folkrörelsen Nej till EU (men det är inget hinder). Skicka mig bara ett mejl. Okej?Publicerad p www.fib.se 2010-01-12

Prenumerera p tidningen.

Fr allt material inom FiB/K:s ntutgva gller upphovsrttslagen.

« Tillbaka
  Dixielandjazz i vrldsklass
  rgng 2008 inbunden
  Fackeltg fr Afghanistan 8 okt:
  Irakcirkel
  BRNNPUNKT IRAK 3 ...
  KG52
  Arma lskade - sida
  Thage vgbeskrivning
  Kp vra mrken!
  Kp broschyren Inga svenska soldater
  Ne till sida
  FIB-bcker sida
  Samla namn sida
  Al-Intiqad sida
Kultur allts!
Bildkonst och
Sett, lst, hrt
Krnikor och Bloggar

Denna avdlening rymmer den breda fran i vrt kulturmaterial
Bl a:
Poesi
Litteratur
Bokrecensioner
epost

  

STÖD
LAVAL-
KAMPANJEN!

 

www.bonton.se

 Köp våra märken!

Upprop för att behålla Tryckfrihets-förordningen
i Sverige 
 
 

Köp broschyren!

Kulturtips!
Ta gärna en titt på några andra tidskrifter som kan vara av värde. Exempelvis
Guardian Weekly, Kuba, Manaoch Värmländsk Kultur.

i samarbete med
tidningsbutiken.se