Till startsidan
 
 
Skriv ditt sökord i fältet nedan.
  
  Hem     För en folkets kultur     FiB i landet     Tidningen/arkiv     Studier  
Dialog om enhetsfronten
Två fibbare, Olof Rydström och Knut Lindelöf diskuterade via e-post under våren mening, ursprung och organiserande av enhetsfronter. Olof sammanställde till ett läsbart meiningsutbyte.

Natoprovokation i Karlskrona
”Nato – ut ur Sverige – för fred och alliansfrihet!” och ”Ta hem de svenska soldaterna från Afghanistan!”. Ingen som befann sig i Karlskrona centrum denna kyliga men soliga nationaldag kunde undgå budskapet på banderollerna.
Läs mer »

Ship to Gaza i Hammarkullen
Den breda solidaritetsrörelse som tycks kunna komma till stånd för Gazas invånare samlades i Hammarkullens Folkets Hus söndagen den 24 maj. Det var ett digert program som lockade en hel del folk. Mellan kl 14- sena kvällen. Många vänsteraktivister, men också en och annan humanist.

Läs mer »

Uppsalaavdelningens gamla arkiv återfunnet
Läs mer »
Ny enhet i Stockholm för solidaritet med Palestina
Läs mer »

Demonstration mot Israels övergrepp i Gaza


Läs mer »

Sköld-Peter Matthis om i Irak i Farsta
Läs mer »

Foto Kjell Martinsson
Fredsseminarium i Göteborg
Läs mer »

2008-11-21
Per Gahrton föreläser och har skrivit en bok om Palestinafrågan 1948 till idag
Dan Kotka rapporterar från ett lyckat seminarium. 
Läs mer »

2008-11-16
Typisk Mugabebild, av sydafrikanske satirikern Zapiro
Skev massmediabild av Zimbabwe
Läs mer » 

2008-11-16
Foto: K Lindelöf

Seminarium om Iraks olja på Uppsala Universitet
Läs mer »

Foto: Dan Kotka
Seminarium om Iraks svarta guld
Läs mer »

Foto: Kjell Martinsson

Världskulturmuséet öppnade dörrarna
Läs mer »

FiB/Kulturfront har hittat sig själv
Läs mer »

Folket i Bild/Kulturfront besökte Malmö

 

Kamp mot EU-fördraget på Lövmarknaden i Karlskrona
 
Foto: Pia Bjerén
Läs mer »

FiB-försäljning i Stenhagen

I lördags var vi fyra fibbare som sålde majnumret vid det stora köpcentret i Stenhagen utanför Uppsala. Stenhagenborna vill väl läsa det stora reportaget därifrån var förstås vår tanke.
    En timme mellan 12 och 13 stod två utanför ICA Maxi och två utanför Systemet. Som alltid tycker man det är lite trögt i början. Men så fångar man plötsligt en blick och personen stannar till och är villig att snacka. Många av dessa går iväg med en köpt tidning.

Läs mer »

Bra försäljaruppslutning i Stockholm på 1 maj
Bra försäljaruppslutning av fibbare i Stockholm på 1 maj. Fibbare i Stockholm fördelade sig i tre av dom viktigaste tågen; Vänsterpartiets, sossarnas och KPs. Själv blev jag intervjuad av Konflikt i KPs tåg där jag efter tidningsförsäljningen - på begäran - höll i ena pinnen på en antiimperialistisk banderoll.

Läs mer »
Bokbord på Järntorget i Göteborg på 1 maj
Kjell Martinsson - förs¨äljer FiB/K 1 maj 2008

Läs mer »

Stämma 2008

Foto: K Lindelöf

Aron Etzler , tidningens Flammans redaktör och författare till boken Trondheimsmodellen, inledde årets stämma med en optimistisk rapport om lyckade exempel på hur den nyliberala vågen kan bromsas. I Holland och Norge pågår intressanta processer som nu även sprider sig i vårt land.
Läs mer »

Björn Forsberg drog fullt hus på Café Pilgatan
Torsdag den 3 april höll statsvetaren Björn Forsberg ett föredrag på Café Pilgatan i Umeå. Den första timmen pratade Björn Forsberg utifrån sin bok Tillväxtens sista dagar — kampen om världsbilder.
Läs mer »

Ljusvaka för Iraks historiska kulturskatter i Göteborg

Foto: K Martinsson
Läs mer »

Ljusvaka i Uppsala till försvar av Iraks nationalbibliotek och muséum

Bild: K Lindelöf
Läs mer »

Vietnam var nära i Strängnäs
Torsdagen den 27 mars talade Åke Kilander på Multeum i Strängnäs. Thomas Eklundh framförde sånger från FNL-tiden. Peter Hjukström har skrivit en artikel för Mariefreds tidning. Läs mer »
Björn Kumm (Foto: Berit)Möte om terrorismen fyllde Brännösalen
Hur många vill besöka ett möte om Terrorismen en lördag i mars i nådens år 2008? Jo, en fullsatt Brännö-sal i Folkets Hus, Järntorget, Göteborg. Dvs kanske 150 personer. Det var den kanske inte över hela Sverige kända organisationen IKFF (engelsk systerorganisation WILPF) som var huvudarrangör. Läs mer »
Ny skrift om FiB:s historia
Länge har det funnits behov av en kortfattad och lättläst historiskrivning över Folket i Bild/Kulturfront. Äntiligen har den tagits fram. Texten och bilderna kan du ta del av här.
    Den kan beställas i tryckt form via lokalavdelningar och ombud.
Förord av Kenneth Lundgren (ordf.)
Historien av Tom Carlson
Protester mot USA:s ockupations av Irak 15 mars
Läs mer »

Två protester i Göteborg mot övergreppen i Gaza
Den 4 mars annonserades en demonstration i Brunnsparken där Ulf Nilsson talade. Den 9 mars tågade man igen i regn och rusk.

Läs mer »

Makten, konsten och propagandan
På tisdagskvällen (4/3) debatterade Jan Myrdal, Ida Östenberg och Pelle Snickars under ledning av Sewilius Berg . Rubriken var Makten, konsten och propagandan. Platsen var Trappan vid Järntorget i Göteborg.

Läs mer »

Årsmöte i Göteborg
FiB/K Göteborg har haft årsmöte och behandlat verksamhetsberättelse, kassarapport, revisionsberättelse och diskuterat kommande uppgifter. Årsmötet konstaterade bl.a. att stämman i år hålls i Stockholm den 19 april.
Läs mer »

Vietnam var nära i Göteborg
Åke Kilander föreläste på Marx-Engelshuset i Göteborg på onsdagskvällen den 20 febr. Ca 80 intresserade hade slutit upp på FiB/K, KP och RKU:s möte.
Läs mer »

Terroristjakt på svenska
Mötet på ABF lördagen den 1 februari blev en lång och saklig genomgång av hur Sverige och svenska myndigheter anpassats till den globala terroristjakten. Dan Kotka var där.
Läs mer »

Stockholmsavdelningens årsavslutning
Lördag den 1:a december ordnade FiB/K Stockholm med ABF Stockholm, föreningen Iraksolidaritet-Stockholm, föreningen Afghanistansolidaritet, Leopard förlag och Farsta bibliotek möte med Åke Kilander som presenterade sin nyutkommna bok Vitnam var nära.

Läs mer »

Kampen går vidare
Ja, det är faktiskt bara början. Två aktivister satte upp den här banderollen sent i går kväll (2007-12-05) på bron där Sveavägen korsar Mäster Samuelsgatan. Många kommer att se den i jultrafiken. Kampen går vidare.

Yttrandefrihet och religion
Foto: K LindelöfReligion och yttrandefrihet debatterades på Uppsala stadsteater tisdag kväll (2007-12-04). I panelen Cecilia Wikström, Mohammad Fazlhashemi, Staffan Helgesson och Elsie Johansson . Arrangemanget ordnades av UNT, Radio Uppland och Stadsteatern och sändes i radio. Några skådespelare läste korta texter om olika censuringripanden. Webredaktören var där.
Läs mer »

FiB/K på Socialistiskt forum
FiB/K Stockholm deltog på Socialistiskt forum på ABF i Stockholm lördag den 24:e november. Vi tillsammans med Folkrörelsen Nej till EU arrangerade debattmötet: "EU freds-eller krigsprogekt" och i samarbete med Clarté, Socialdemokratiska Studenförbundet seminariet: "Visstidsanställningar och managment- by-stress. Välkommen till det nya arbetslivet!"
Läs mer »

Management by stress
Årets forum gick av stapeln lörd den 24 november. Micke Nyberg och Frances Tuuloskorpi och Alexandra från Socialdemokratiska studentföreningen i Lund höll anförande om Managment by Stress, om det nya arbetslivet där tillsvidareanställda blivit ovanligare, särskilt bland unga. Ett trettiotal åhörare hade letat sig till en lokal på tredje våningen som inte höll måttet som möteslokal och stördes av småbarn.

Läs mer »

FNL var nära i Borlänge
På initatiativ av gamla FNLare i Borlänge och Falun arrangerade Dala Demokraten och ABF-Dalarna i samarbete med Skådebanan Dalarna och Borlänge bibliotek ett möte med författaren Åke Kilander.
Läs mer »

Jan Hjärpe i Farsta – ”Faran med det s.k. Kriget mot terrorismen”
Foto: Hans SöderlingOrdet arrogans ligger nära till för att känneteckna den amerikanska politiken. Politiken är dessutom kontraproduktiv med tanke på att den bekräftar och stärker extremisternas världsbild. Det finns inget som tyder på att terrordåden kommer att upphöra genom ”kriget mot terrorismen”. Snarare tvärtom.

Läs mer »
Film och seminarium om Irak
Den kända irakiska journalisten och författarinnan Eman Ahmed Khammas besökte i dagarna Stockholm inbjuden av föreningen IrakSolidaritet. Hon talade på ett seminarium den 31 oktober på ABF i Stockholm och den 29 oktober visades dokumentärfilmen The Women´s Story på Orionbion i samarbete med IrakSolidaritet.

Läs mer om The Women´s Story och seminariet på www.iraksolidaritet.se  
Tryckfrihetsanförande på Bokmässan 2007
FiB-juristen Erik Göthe talade om försvaret av tryckfriheten, ny lagstiftning om "historiska sanningar" och om Vilks rondellhundar på Bokmässan 2007. Fibbarna i Gbg ordnade mötet i montern för Kultrutidskrifter. Ingvar Erlandsson filmade, redigerade och lade ut på YouTube.
Läs mer »
Vietnam var nära, även i Uppsala
Den 3 oktober berättade Åke Kilander om Vietnamrörelsen i Sverige utifrån sin bok Vietnam var nära (Leopard förlag). 25 personer had hittat till Linnésalen i Missionskyrkan.
Läs mer »

Mässfall
I år var det mässfall för FIB/Kulturfront. Vi hade blott några tidningar i en tidningsmonter tillsammans med 200 andra kulturtidskrifter.
Läs mer »

Rapport från Urkult
Folket i Bild/Kulturfronts Örnsköldsviksavdelning gjorde i helgen (3-4 aug) sin traditionella resa till musikfestivalen Urkult i det natursköna Näsåker invid Ångermanälven.
Läs mer »

Sex fibbare i Gnesta
Nog var det hett. Nog var det fuktigt en kletig värme som sög musten ur oss, men ståndaktigt sålde vi böcker och tidningar (25 st) och kammade in ca 2000 kr i Vacker-By-hage söndagen den 13 augusti 2007.
Läs mer »
NATO ut ur Sverige
Foto: Kjell Martinsson

Läs mer »

FiB/K i årets 1 maj
På flera orter var fibbarna ute med namlistor och tidningar. På de flesta ställen var det insamling av namn på upprpet mot svenska soldater till Afghanistan man koncentrerade sig på.
Läs mer »

FiB-stämma 2007
Majorskan
I före detta Barkarby flygflottiljs officersmäss (bilden) avhöll Föreningen Folket i Bild/Kulturfront 21 april sin ordinarie stämma 2007. Just här hade FRA sin allra hemligaste signalspaning mot länderna bakom dåvarande järnridån på 60-talet.
Läs mer »
Göteborgs fredsfestival
Helgen 14-15 april anordnades Göteborgs fredsfestival med inslag av både filmer, föredrag och fenomenal fest.
Läs mer »

Einar berättarLyckat FiB-möte i Angered
Den uppmärksamme läsaren av fib.se - eller Tusen pennor för den delen - kan inte ha undgått att journalisten och författaren Einar Schlereth besökte Venezuela 2006. Och som det tyska ordspråket säger: Wenn jemand eine Reise tut, dann kann er was erzählen! (När någon gör en resa, ja då har han något att berätta!)
Läs mer »

Lars Drake och Imam Ahmed Al SaeghUppsala en vecka senare än alla andra
250 samlades i Odinslund, tågade till Stora torget och lysnnade till tal. Även solen tittade fram och förebådade sommartiden.
Läs mer »
Krigsmotståndet firade fyra år
- Efter att USA släppte alla banditer och brottslingar fria tog det inte många dagar innan min morbrors taxi kapades. Min morbror knivskars till döds, säger hawazen Saghir, svensk-irakier i Karlshamn. I lördags talade han på torget under manifestationen mot USA:s ockupation.
Läs mer »
Irak, Palestina och Afghanistan är samma ockupation?
Multiinstrumentalist
Häftiga reaktioner mot seminariet mot fr a Gilad Atzmons medverkan.  
Dokumentation av seminariet »
inkl. Atzmons och andras svar.
 
[2007-03-19] Så är det, konstaterades på ett heldagsseminarium i ABF:s stora sal söndag 18 mars i Stockholm. Trots stora skillnader mellan dessa länder och i dessa tre pågående ockupationer var de inbjudna talarna överens om att det är mycket som förenar dem. De sker i denna vår samtid, de drivs direkt eller indirekt av USA och under allt flyter hungern på billig olja.
Läs mer »
Irakdemonstrationen i Stockholm 17 mars
Ganska bra rapportering från detta i TV2 kl 18.00, men sämre i senare rapportering. Aftonbladet skrev bra! 
Läs mer »
800 i Göteborg för USA ut ur Irak
I nästan stickande sol och bitande nordlig vind demonstrerade 800 antiimperialister den 17 mars. Samling skedde på Götaplatsen och vid Gustaf Adolfs torg hölls tre tal och en mötesresolution lästes upp.
Läs mer »

Fler för USA ut ur Irak i Malmö än förra året
Lördagen den 17 mars samlades två hundra personer på Gustav Adolfs torg i Malmö vid Irakkommitténs och samarbetande organisationers manifestation mot ockupationen av Irak. Anders Püschel rapporterar.

Läs mer »

Mycket bra demonstration i Stockholm mot Irakkriget
Det var som en ny fas åter inletts i kampen mot Irakkriget. Säkert var det 3.000 som deltog i Stockholm från Norra Bantorget till USAs ambassad denna lite kalla 17:e mars mitt i lördagshandeln. Dan Kotka tolkar läget ...
Läs mer »

Socialistiskt forum i Uppsala
Den gamla biografen Grand på TrädgårdsgatanSöndag den 4 mars var det i Uppsala ett så kallat Socialistiskt Forum. Arrangemanget fick särskild uppmärksamhet i UNT (stadens borgerliga monopoltidning) genom att Liberal ungdoms ordförande Fredrik Malm angrep det faktum att skattepenger subvensionerar arrangemang där stalinister och Nordkoreakramare finns med. Uppsalas egen Styrbjörn Ljunggren, som själv skulle delta i ett samtal om Den borgerliga mediedominansen ... att bryta den är en central strategisk fråga för en progressiv och samhällskritisk vänster, var snabb att svara i samma tidning på ett slagfärdigt sätt. Enkelt, men effektivt.
Läs mer »

Årmöte i Göteborg
Årsmöte 2007 Göteborg
Läs mer »

Uppsalas årsmöte
10 personer med fotografen
Läs mer »

Hans Olof Öberg har avlidit: Han blir ihågkommen för sitt stora engagemang
Hans-Olof ÖbergHans Olof var de senaste åren aktiv i föreningen bakom tidningen Folket i Bild/Kulturfront, satt i dess centrala styrelse och var sekreterare i lokalavdelningen i Blekinge. Hans död är en stor förlust för den rörelse i vilken han var en del.
Läs mer »

För en enad antiimperialistisk rörelse
Högerkrafterna i Sverige är på offensiven och man gör allt för att sätta käppar i hjulet för en enad och självständig antiimperialistisk rörelse...
Läs mer »
Politisk diversehandel i Karlskrona
Idag (lördag 9/12) hade Folket i Bild-Blekinge gatuaktion vid Klaipedaplatsen i Karlskrona och för första gången på flera veckor regnade det inte när vi stod ute.
Läs mer »
Läs FiB/K och inte Malm
FiB/K dömdes till döden av Andreas Malm den 9 november i DN. Så fort vi hann sände vi in ett svar. Efter att nu förgäves ha väntat nästan en vecka på publicering eller åtminstone ett svar från redaktionen, publicerar vi det här istället. Som krönikör ska man tyligen kunna stå oemotsagd. Hjälp oss sprida det för att åtminstone bjuda drevet en smula motlut.
Läs mer »
Socialistiskt forum
Så kallas det intressanta evenemang som ABF i Stockholm ordnade 18 novenber för att låta de udda röterna få finnas någonstans i denna annars så välregisserade offentliga kultursfär. Här hänger banderollerna på sned, luften är tjock, värmen tryckande, mikrofonerna halvdåliga, ljuset svagt och alla medelålders eller äldre socialistidealister försöker övertyga varandra om att alla andra har fel.
Läs mer »

Nytändning i Göteborg
Åtta fibbare träffades, åt och diskuterade vad vi skall göra i FiB/K Göteborg i fortsättningen. Ett positivt tillskott i avdelningskassan noterades och kvällen avrundades med musikövningar. 

Läs mer »

Foto: LindelöfDemon-strationer mot Israel 11 november
Rapporter från Uppsala, Stockholm och Göteborg har influtit.
Läs mer »

Jan Myrdal i hjärtat av Enskede
När Jan Myrdal framträdde på biblioteket i Enskede fylldes lokalen. Livet, kärleken, passionen och författarskapet var det omfattande motivet för framträdandet.
Läs mer »

Tidningsdiskussion i Uppsala
På avdelningsmöte den 19/10 hade vi två intressanta politiska samtal, en om läget i landet efter valet och en om tidningen Folket i Bild. Den senare startade i det märkliga faktum att vår upplaga legat i stort sett stilla i 20 år. Var är förklaringen och hur bryter man detta?
Läs mer »
Line MalmstenVem tog bilden?
Utan tillstånd från den okände fotografen använde vi ändå en bild på två söta småflickor i Folket i Bild - tröjor. Även Folket i Bild var då i sin barndom. Det skedde i samband med bokmässan i Göteborg 2006. Ingen kände igen flickorna, ingen visste vem fotografen var. Än mindre att bilden anmälts för djurplågeri.
Läs mer »
Vik inte med blicken!Bokmässan 2006
Dan Kotka ger sina intryck från årets bokmässa samt delger oss sin säljfilosofi:
- När du får ögonkontakt måste du hålla kvar blicken inte fladdra med ögonen för det ger ett osäket intryck. När du talar med vederbörande får du tala med ganska låg röst men tydlig ty annars kan mottagaren tro att du vill bestämma vad mottagaren tycker. Då säljer du inget.
 
Läs mer »
Folket i Bild och Nej till EU i gemensam valrörelseaktion
På lördag, dagen före valdagen, när det är mycket folk kring valstugorna genomför Folket i Bild/Kulturfront och Folkrörelsen Nej till EU en gemensam aktion för att sätta i fokus den inskränkning av Sveriges suveränitet, demokratin och riksdagens makt som medlemskapet i EU innebär.
Läs mer »
Ulf Bjerén talarSolidaritet med Västasiens folk
Manifestation i Karlskrona samlade flera organisationer och 150 personer. Ulf Bjerén rapporterar. 
Läs mer »
ElsaMaria BergströmFredskämpen ElsaMaria Bergström är död
Hon dog hastigt 22/7 mitt i fredsarbetet. Begravning ägde rum i St. Eriks kapell i Berthåga 18 augusti. Även en särskild minneshögtid för henne hölls senare.
Läs mer »

Massiv protest mot Israels deltagande i friidrotts-EM
Uppemot tvåtusen personer demonstrerade i Göteborg på måndagskvällen (7/8) mot Israels och USA:s krigspolitik.
    Protesten startade vid Gustaf Adolfs torg och avslutades strax intill Nya Ullevi, där Friidrotts EM pågår.
Läs mer »

Vakter flyttade Fibbare till bättre plats och köpte 20 Irakmärken till personalen
Märkliga erfarenheter i Ångermanland. Kenneth Lundgren rapporterar från kulturfronten därstädes.
Läs mer »

Fler demonstrationer i Sverige 22 juli
På många orter samlades folk mot Israels överfall på Libanon och Gaza den 22 juli. De var större än på många år. Nu växer en opinion på riktigt i vårt land. Ögonen öppnas på allt fler om vad sop verkligen pågår bakom propagandans dimridåer.
Läs mer »
Stor Israelprotest i Malmö
I Malmö gick en välorganiserad, högljudd och imponerande demonstration vid middagstid (22 juli) genom stadens centrala delar under slagord som "Leve intifadan", "Länge leve Libanon", "Länge leve Palestina" och "Bojkotta Israel".
Läs mer »
200 i protest mot Israel i Ö-vik
I dag (torsdagen den 20 juli) anordnades en manifestation på torget i Örnsköldsvik för Libanon och Palestina mot Israels brottliga krig.

Läs mer »
250 mot Israels övergrepp mitt i semestern i Uppsala
Stor protestdemonstration den 8 juli i Uppsala mot Israels attack mot Gaza.
Läs mer »

Ruwaida i ursinnigt angrepp mot Jan Eliasson, utrikesministern för Sverige
Danne Kotka rapporterar från platsen. 
Läs mer »

Gun Kessle 80!Gun Kessle 80!
Gun Kessle - konstnär, fotograf samt ej att förglömma flerårig ordförande och ansvarig utgivare för Folket i Bild - firade sin 80-årsdag på Långholmens folkhögskola 15 juni. Ett gruppfoto togs av Lasse Lindström. Kolla nu själv vilka som syntes i vimlet.

Ta efter Karlskronaavdelningen
Vi måste ta oss på allvar, andra gör det. Fienden gör det i högsta grad. Vi blir t.o.m registrerade som orosmoment av högkvarteret. Vi är inte som Ordfront en flöjel för maktens blåsljud. Dan Kotka laddar för sommaren.
Läs mer »
FiB i Karlskrona 17 juni
Agitation och försäljning med goda resultat.
Läs mer »

Appellmötei Karlstad 17 juni
UkulelebengtFör 4:e gången i år, genomfördes appellmöte på Soltorget i Karlstad. Det såldes 6 tidningar delades flygblad, hölls korta appeller och spelades ukulele med sång därtill (Det här är ditt land av Guthrie/Wiehe). Banderollen var förstås med.
Läs mer »

Foto: K LindelöfTisdagsklubbens sommaravslutning
Uppsalaavdelningens mest aktiva grupp, den så kallade Tisdagsklubben, hade sin årliga sommaravslutning i Lagga.
Läs mer »
Blekingeprotest mot NATO-övning i Sverige
Lördag 3/6 genomförde Blekingenätverket för fred och alliansfrihet två manifestationer i Karlskrona mot den NATO-ledda övningen Baltops 2006 Protestmötena hade föregåtts av två veckors intensiva förberedelser med bland annat lokala radio- och TV-framträdanden och artiklar i lokal- och rikspress.
Läs mer »
Folkets kamp mot Goliat
Om Allan Widman (fp) är representant för den breda nyliberala svenska försvarspolitiken så är vi folket,
som slåss mot Goliat. Mötet som FIB/K anordnade i Stockholm den 19 maj på ABF-huset gav det intrycket.
Läs mer »

Dåligt skidföre 1 maj i Kiruna
Kort rapport om högtidsdagens firande och FiB:s aktivitet denna dag av Björn Forsteh .
Läs mer »

Fem fibbare ute och sålde i Ö-vik
På kaffebjudning och i sossetåg blev försäljningen god.  
Läs mer »

GodisclownKD driver på segregeationenen 1 maj i Uppsala
1000 kristna fundamentalister marscherade för kvinnors rätt att få välja arbetslöhet och isolering av barn till hemmet före skolstart.
Läs mer »

I Göteborg såldes 10 FiB
Bokbord med IrakSolidaritet på Järntorget samt krav på pension vid 60!
 
Läs mer »

Lätt som en plätt i Umeå
En fullkomligt perfekt dag var det på 1:a maj i Umeå. Solen sken från en blåklar himmel och det var lagom varmt (typ 10 grader). Vi sålde 39 tidningar ...

Läs mer »

Irakkommittén delade ut 400 flygblad i Malmö
Första maj i Malmö var, från mitt med nödvändighet begränsade perspektiv, en ganska avslagen historia. Andra säger säkert tvärtom.

Läs mer »
60 tidningar såldes i Stockholm
Bra men mindre än förra året. Många tycker att FiB blivit en mycket bättre tidning och säger högt att vi "behövs" ... kanske förspelet till en upplageökning?

Läs mer »
FiB-aktion i Karlskrona 1 maj
Appelltal, flygblad och tdningsförsäljning i Karlskrona på årets 1 maj. Hans-Olof Öberg rapporterar.
Läs mer »

Foto: K LindelöfFiB-stämma 2006
Årets deltagare fick ett engagerat inledningsanförande av veterandiplomaten Sverker Åström, som driver en enmanskampnj mot USA:s blodiga utrikespolitik. Varför är det så tyst? frågade han flera gånger.
Läs mer »

Lars OhlyKlockan 15.00 till 15.30 hos Lars Ohly (mars 2006)
Lars Ohly och Dan Kotka är gamla kollegor i arbetet på SJ. De känner varandra. Ohly gjorde politisk karriär, medan Kotka tog itu med FiB-arbetet. Här får Kotka en halvtimme av Ohly ...
Läs mer »

Tragisk Leni Björklund
På mötet i ABF-huset 25 oktober gavs tragiska bilder av framtidens svenska försvar. Många gamla officerare och få insatssoldater för krigsuppdrag i utlänsk tjänst. Dan Kotka rapporterar
Foto: K MartinssonStark musik på Blå stället
Göteborgs kommun ordnar en gång om året Kulturnatta. Nästan hela sta´n sjuder för en kort stund av allehanda kulturaktiviteter. På Kulturhuset Blå Stället i Angered Centrum - på restaurangen - konserterade Sam Vesterberg fredagskvällen 14 oktober.
Läs mer »

Manifestation för Irak på torget i Karlskrona
I strålande brittsommarväder den 24 september genomförde fibbarna i Karlskrona en solidaritetsaktion med Irak på Klaipedaplatsen vid Stortorget mitt i sta`ns centrum.
Läs mer »

Att härska genom att söndra
Text från flygblad framställt av FiB/K-Blekinge om de två brittiska "undercoveragenterna".
Läs mer »

"Vägra köpa Happy Meal"
skriver Johan Örjes på ledarsidan i Hudiksvalls Tidning - ledande centerpartistisk röst  i media - den  21/7. Kritiken från Örjes gäller de leksaker som normalt "ingår" i dessa mål. Alldeles riktigt!
Läs mer »

Omskakande möte
Föreningen Afghanistansolidaritet inbjöd till möte lörd den 21 maj om afganska flyktingars situation i Sverige. Ett hundratal afghanska män i lägre ålder utvisas från Sverige och förpassas till Afghanistan av utlänningsnämnden.
Läs mer »

Ryktet om vår död är betydligt överdrivet
Kjell Martinsson läste i GP en släng som kunde uppfattas som om FiB vore en rent historisk företeelse, skickade en klargörande text till GP, som givetvis refuserade.
Läs mer »
Åsa Linderborg Ut med bössor och bulletiner på gator och torg!
Det blev slutklämmen på mötet i ABF-huset 10 maj från en något irriterad åhörare, som två timmar lyssnat till analyser och funderingar om Irak-ockupanternas mediagenomslag och svårigheterna att väcka opinionen mot detta klassiska angreppskrig. Läs mer »
FlygbladFiB mot Mc Donalds
Fibbarna i Örnsköldsvik protesterade lördag 8 maj utanför stadens Mc Donaldsrestaurang. De delade ut ett fltgblad som enkelt förklarar företaget Mc Donalds hållning till USA-armén och kriget i Irak. De manar andra till efterföljd.
Läs mer »
Kärlek & Somalia
På biblioteket i Gottsunda hittar Mohamed Omar okända diktare; Ungdomar i Tensta från Somalia har något att berätta. Läs artikeln »
  Natoprovokation i Karlskrona
  Ship to Gaza i Hammarkullen
  Uppsalaavdelningens gamla arkiv återfunnet
  Ny enhet för solidaritet med Palestina
  Demonstration mot Israels övergrepp i Gaza
  Sköld-Peter Matthis om i Irak i Farsta
  Fredsseminarium i Göteborg
  Seminarium om Iraks olja på Uppsala Universitet
  Seminarium om Iraks svarta guld
  Världskulturmuséet öppnade dörrarna
  FIB-Kulturfront har hittat sig själv
  Kamp mot EU-fördraget på Lövmarknaden i Karlskrona
  FiB-försäljning i Stenhagen
  Bra försäljaruppslutning i Stockholm på 1 maj
  Bokbord på Järntorget i Göteborg på 1 maj
  Stämman 2008
  Björn Forsberg drog fullt hus på Café Pilgatan
  Ljusvaka Gbg
  Ljusvaka till försvar av Iraks nationalbibliotek och muséum
  Protester mot USAs ockupation av Irak 15/3
  Protest mot övergreppen i Gaza
  Makten, konsten och propagandan
  Umeåavdelningen
  Årsmöte i Göteborg
  Vietnam var nära i Göteborg
  Årsmöte i Uppsala m m
  Årsmöte i Uppsala referat
  Stockholmsavdelningens årsavslutning
  Yttrandefrihet och religion
  FiB/K på Socialistiskt forum
  Management by stress
  FNL var nära i Borlänge
  Jan Hjärpe i Farsta – ”Faran med det s.k. Kriget mot terrorismen”
  Lyckad mötesserie i Angered
  Tryckfrihetsanförande på Bokmässan 2007
  Vietnam var nära, även i Uppsala
  Mässfall
  FiB-stadga
  Rapport från Urkult
  Fem fibbare i Gnesta
  NATO ut ur Sverige
  Många beredda på motstånd
  FiB/K i årets 1 maj
  FiB-stämma 2007
  1 maj Stockholm
  1 maj i Göteborg
  1 maj i Uppsala
  1 maj i Karlskrona
  1 maj i Örnsköldsvik
  1 maj i Degerfors Myrdaltal
  Göteborgs fredsfestival
  Lyckat FiB-möte i Angered
  Uppsala en vecka senare
  Krigsmotståndet firade fyra år
  Våga tänka nytt om Afghanistan
  Irak, Palestina och Afghanistan är samma ockupation?
  Ett par tusen i Stockholm för USA ut ur Irak
  800 i Göteborg för USA ut ur Irak
  Fler för USA ut ur Irak i Malmö än förra året
  Mycket bra demonstration i Stockholm mot Irakkriget
  Socialistiskt forum i Uppsala
  Årsmöte i Göteborg
  Uppsalas årsmöte
  Uttalande FiB-Stockholm
  Hans-Olof Öberg är död
  För en enad antiimperialistisk rörelse
  Eva Myrdal om FiBforumdebatten
  Politisk diversehandel i Karlskrona
  FiB svarar Andreas Malm
  Media och makten
  Afghanistanmöte i Göteborg
  Socialistiskt forum
  Nytändning i Göteborg
  Demonstrationer 11 nov
  Jan Myrdal i hjärtat av Enskede
  Tidningsdiskussion
  Vem tog bilden?
  Bokmässan 2006
  Folket i Bild och Nej till EU i gemensam valrörelseaktion
  Solidaritet med Västasiens folk
  Fredskämpen ElsaMaria Bergström är död
  Rösta rött i valet manar David Eriksson (krönikör och författare)
  Sommaravslutning i Gnesta Folkets Park
  Libanon Göteborg
  Vakter flyttade Fibbare
  Internets diskussionsgrupper behöver fler aktiva
  Fler demonstrationer i Sverige 22 juli
  Israelprotest i Malmö
  200 i protest mot Israel i Ö-vik
  250 mot Israels övergrepp mitt i semestern i Uppsala
  Ruwaida i ursinnigt angrepp mot Jan Eliasson, utrikesministern för Sverige
  Ta efter Karlskronaavdelningen
  FiB på Klaipedaplatsen i Karlskrona 17 juni
  Appellmöte i Karlstad 17 juni
  Tisdagsklubben
  Blekingeprotest mot Nato-övning
  Rapport från möte om USAs krigspolitik
  1 maj Kiruna
  1 maj Ö-vik
  1 maj Uppsala
  1 maj Göteborg
  1 maj Umeå
  1 maj Malmö
  1 maj Stockholm
  1 maj Blekinge
  FiB-stämma 2006
  Umeåinsändare i VK
  Kultur för fred i Göteborg
  Lyckat seminarium om ockupationsterrorn i Irak
  Treårsdagen av Irakinvasionen Gbg
  Stoppa terroristen Bush!
  Fler platser 18/3
  Klockan 15.00 till 15.30 hos Lars Ohly (mars 2006)
  Lasse mot Stefan
  Kosovokriget en milstolpe i Folkrätten
  Årsmöten ute i landet
  Ordfrontsaffär II
  Illa är det med denna vassa bila
  FiB/K i Stockholm 10:e december
  Och Ohly dök upp i frack och cigarett i handen
  FiB-Blekinge delade ut Pinter-flygblad
  Om Kolonialismens svarta tid
  En blatteförenings längtan
  Soc Forum dag 1
  Soc Forum dag 2
  Afghanistan - ett rövarnäste organiserat av USA
  Fredsaktion i Göteborg 12 november
  Stark musik på blå stället
  Stöd för Irakmotståndet i Uppsala
  Manifestation i Karlskrona 24/9
  Demonstration i Gbg
  FiB Blekinge flygblad
  Studiecirkel Sthlm no
  Hultén i Täby
  USA måste tvingas följa folkrätten!
  Vägra köpa
  Wiehe i Göteborg
  Mc Donalds Blekinge
  Omskakande möte
  Martinsson till GP
  FiB mot Mc Donalds
  Flygblad om Irak
  Irakkommitté i Umeå
Rapporter, notiser
Adresser, tel, pg-nr, m.m.
Föreningsnotiser
Dokument
Lokalavdelningar

Föreningen äger och styr tidningen (och hemsidan). Bli medlem och var med och styr. Vi har riktig föreningsdemokrati med riksstämma varje år. Vi har lokalavdelningar på flera orter. Medlemskap kostar 200 kr per år.
epost

  

STÖD
LAVAL-
KAMPANJEN!

 

www.bonton.se

 Köp våra märken!

Upprop för att behålla Tryckfrihets-förordningen
i Sverige 
 
 

Köp broschyren!

Kulturtips!
Ta gärna en titt på några andra tidskrifter som kan vara av värde. Exempelvis
Guardian Weekly, Kuba, Manaoch Värmländsk Kultur.

i samarbete med
tidningsbutiken.se